Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de juny del 2012 | 17:56
Recull de premsa · Política

Alzamora: "El PP, a canvi de sumar vots, s'ha carregat de fatxes"

"El mateix PP s'encarrega de construir corrals interns per evitar que el bestiar es descontroli, però resulta que, massa sovint, aconsegueixen saltar la paret del corral. És el que ha passat amb el PP de les Balears".

A un article publicat a l'Ara, l'escriptor Sebastià Alzamora ha indicat que el govern "de hooligans encapçalat per José Ramón Bauzá" a les Illes Balears "no va tardar ni vint-i-quatre hores a confeccionar-li un vestit a mida a Antoni Pastor", el batlle de Manacor que va votar contra l'arraconament del català a l'administració pública de les Balears.

L'autor de l'article Quan governa l'extrema dreta ha recordat que a Pastor el seu partit l'ha suspès de càrrecs, de militància i l'han expulsat del grup parlamentari: "Com diu l'anunci: toma, toma y toma".

"El càstig contra Pastor es pot interpretar com el mer desenllaç d'una vendetta interna. Però hi ha, en la manera fulminant i rabiosa en què s'ha produït, elements que són característics de la manera que té l'extrema dreta d'exercir el poder" ha sentenciat Alzamora.
Una de les obsessions que distingeix l'extrema dreta espanyolista és la llengua catalana"
Aquests elements, segons Alzamora, són "un sectarisme sense mesura" i un "furiós" afany de revenja contra "tots aquells que, des de dins o des de fora, es mostren en desacord amb les seves obsessions". "Perquè l'extrema dreta també es distingeix pel fet d'actuar sempre en funció d'unes obsessions molt concretes i, en el cas de l'extrema dreta espanyolista, una d'aquestes obsessions [...] és la llengua catalana" ha sentenciat.

Sobre aquesta extrema dreta, l'autor de l'article ha dit que al Regne d'Espanya "ho té relativament fàcil" per accedir al poder, degut a què "no es troba segregada en un o diversos partits ad hoc , sinó integrada dins el PP". En aquest sentit, Alzamora ha sintetitzat l'expressió en una frase: "El PP, a canvi de sumar vots, s'ha carregat de fatxes".

"Se suposa que el mateix PP ─ha continuat─ s'encarrega de construir corrals interns per evitar que aquesta mena de bestiar es descontroli, però resulta que, massa sovint, aconsegueixen saltar la paret del corral. És el que ha passat amb el PP de les Balears".

Sobre el PP a les Illes, Alzamora ha insistit en què "aquesta mateixa rapacitat (de diners) va dur [el Partit Popular] a l'enfonsament de la cúpula anterior (per excés de corrupció: d'això Pastor també en deu saber alguna cosa) i, per tant, a l'emergència en el seu lloc d'una nova cúpula que, ves per on, ha resultat estar formada per aquesta colla de neofatxes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat