Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de novembre del 2014 | 17:54
Recull de premsa

Sala i Martín: "Espanya no és un país fort sinó un país malalt i mig cec. Per altra banda, potser Catalunya no és tan dèbil"

"Uns segons abans de dipositar el vot a l'urna vaig pensar en el meu pare i em vaig emocionar. Després vaig llegir a Twitter que a milers de catalans els havia passat el mateix. Aquesta emoció, aquesta il·lusió i aquesta determinació ens donen una gran força".

Xavier Sala i Martín, catedràtic de la Columbia University i economista, ha recordat a un article que el president Artur Mas va "equiparar Espanya amb Goliat i Catalunya amb David" per la qual cosa ha dit que el llibre de Gladwell "ens hauria de fer pensar que potser aquesta Espanya, armada amb la seva Constitució, els seus tribunals i la seva premsa fidel, no és ni tan poderosa ni tan temible com es creu".

L'autor de l'article ha esmentat a "la manipulació partidista de les institucions de l'Estat (el ministeri de l'Interior, la Policia, la Fiscalia o el TC), el deteriorament institucional generalitzat i la incapacitat del govern de veure i solucionar problemes" com  a proves que "demostren la feblesa típica d'un règim que està implosionant". "L'URSS de Gorbatxov em ve a la memòria. A més, les amenaces xulesques dels dirigents populars recorden la frase "Donaré la teva carn als ocellots i als animals feréstecs", un farol pronunciat per Goliat instants abans de caure fregit a terra" ha indicat.

"Espanya, com el gegant filisteu, no és un país fort i poderós sinó un país malalt i mig cec" ha sentenciat Sala i Martín, i ha continuat: "Per altra banda, potser Catalunya no és tan dèbil com molts ens pensem. A banda de tenir l'astúcia, Catalunya té una arma que la farà imparable: la determinació i la il·lusió que van mostrar més de dos milions de ciutadans el 9-N".

"Uns segons abans de dipositar el vot a l'urna vaig pensar en el meu pare i em vaig emocionar. Després vaig llegir a Twitter que a milers de catalans els havia passat el mateix. Doncs bé, aquesta emoció, aquesta il·lusió i aquesta determinació ens donen una gran força. La mateixa força que la famosa fona va donar a David contra Goliat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat