Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de juny del 2009 | 14:31
Crònica · Política

Ciutadans: allò que Pedro J. dóna, Pedro J. treu

Les eleccions europees han convertit Ciutadans en un zombie polític, amb Albert Rivera tapant més pedaços que mans té, per tal d'evitar l'esfondrament definitiu de la formació. A banda de les escissions prèvies, fruit del pacte amb Libertas, els resultats s'han saldat amb la dimissió de José Manuel Villegas

secretari de relacions institucionals del partit. Ho ha fet fent pública una carta en la qual denuncia la campanya mediàtica que ha destrossat el partit fins a fer-lo caure a la irrellevant xifra de 6.000 vots. No posa noms però es refereix, és clar, a la brunete mediàtica formada per el diari El Mundo, la Cope i Libertad Digital. Tots tres s'han dedicat amb especial delectació a enfonsar la imatge del partit que ells mateixos van impulsar fa només tres anys.

En realitat aquest canvi d'estratègia obeeix a la constatació que Ciutadans no ha reeixit com a partit: esquinçat per divisions internes (perquè l'únic que els unia era el seu anticatalanisme) i incapaç de pressionar el PP a la resta de l'estat, calia trobar nova munició amb urgència. Aquí és on ha entrat en joc Rosa Díez que ha acaparat l'atenció dels mitjans esmentats, ja que servia com a plataforma espanyolista que podia erosionar el PP per la dreta, de manera que això afavoriria l'objectiu últim de Losantos i Pedro J. Ramírez que no és altre que liquidar Mariano Rajoy, en favor d'Esperanza Aguirre.

A partir d'aquí, la seva actitud a Catalunya és previsible: mirar de transvassar tants vots com sigui possible des de Ciutadans cap a UPyD. No deixa de ser significatiu, per cert, que el nombre de vots obtinguts pel partit de Rosa Díez sigui exactament el de diaris que ven El Mundo a Catalunya. I que són les mateixes persones que els darrers vint anys han intentat sabotejar la normalització lingüística amb partits i associació de ràpida extinció i poca fortuna electoral.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat