Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de maig del 2014 | 18:15
Notícia

Chomsky assenyala el referèndum com el resultat de la lluita contra les amenaces de l'Estat

El teòric nord-americà ha recordat que durant els anys 70 a Barcelona no s'hi podia sentir ni una paraula de català perquè el règim franquista el prohibia, i ha vinculat els referèndums català i escocès a la supervivència i reconstrucció de les llengües dels territoris.

El professor nord-americà Noam Chomsky posat en context els referèndums que en l'actual Europa estan emergent, com són el català i l'escocès, i els ha vinculat a una lluita històrica a favor de la pervivència de llengües amenaçades pels Estat, com és el català.

"Ara hi ha previst un referèndum a Catalunya i un a Escòcia [...], això està dissolent el sistema d'estats europeu i està reconstruint les llengües" ha dit Chomsky a una de les Google Talks del passat mes d'abril. El professor ha recordat que durant els anys 70 a Barcelona no s'hi podia sentir ni una paraula de català perquè durant la dictadura franquista, "la qual tenia el suport dels EUA", estava prohibit.

"Deu anys més tard, si anaves a Catalunya només senties català. Va reviure" ha assenyalat sobre la llengua pròpia a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat