Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de maig del 2011 | 17:34
Notícia · Política

CiU guanyaria a Girona per primera vegada i la CUP assoliria un regidor, segons El Periódico

Un sondeig del diari del Grupo Zeta apunta a un espectacular avenç de la federació nacionalista, el retrocés dels tripartit i la irrupció de l'esquerra anticapitalista al consistori.

Gràfic publicat a El Periódico

El tomb electoral que moltes enquestes preveuen a Barcelona podria produir-se també a Girona, tot i que de forma més ajustada. Així ho afirma una enquesta publicada per El Periódico, que anticipa un escenari en què CiU podria trencar amb l'hegemonia del PSC després de 32 anys. Segons el sondeig, elaborat per GESOP el passat 9 de maig mitjançant 500 entrevistes, la federació nacionalista passaria del 6 als 9 regidors, superant així a un PSC que baixaria dels 10 als 8. De fet, els tres partits que governen actualment al consistori patirien el desgast, especialment pronunciat en el cas d'ERC, que veuria reduïda la seva representació a la meitat i es quedaria amb 2 regidors, els mateixos que ICV, que en perdria un.

Els beneficiats d'aquest desgast serien, a més de CiU, el PP, que obtindria 3 regidors i passaria a ser la tercera força, i la CUP, que irrompria al consistori amb un regidor, el primer que obtindria en una capital de demarcació.

L'escenari que planteja El Periódico, però, no assegura ni molt menys l'alcaldia a Carles Puigdemont, i tant ell com Pia Bosch haurien de fer equilibris amb els altres partits per aconseguir el suport suficient per ser investits. De fet, si l'enquesta l'encertés, s'obriria un període força interessant pel que fa a les aliances, ja que ni el tripartit, ni les fórmules CiU+PP o CiU+ERC+CUP arribarien als 13 regidors necessaris per aconseguir la majoria absoluta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat