Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de juliol del 2014 | 20:24
Opinió
Miquel Strubell
Sociolingüista

A la conquista de Catalunya

Hi hagut un interessant intercanvi, en un racó de la xarxa, sobre si hem de pensar a conquerir Catalunya. És prou evident que la conquesta d'un país no és fruit d'una seducció; s'ha fet sempre manu militari i punt.

I mai no podia ser el teu propi territori.

En canvi, més que pretendre fer-hi una conquesta, crec que hem de voler fer-hi una conquista: segons el Diccionari de l'IEC, l'"acció de fer-se seva una persona inspirant-li amor."

Davant de la proximitat del 9-N (que comença a fer-me tremolar d'emoció!) crec que és urgent que ens demanem, els que estimem aquesta –fins ara-- pobra, bruta, trista, dissortada pàtria, com podem seduir els nostres veïns i conciutadans, principalment –però no pas sempre, ni de lluny-- gent amb forta identitat espanyola (de primera o de segona generació) de la bondat de la independència de Catalunya. Com els podem atraure al Sí+Sí.

Com els podem desmuntar pors i temors infundats. Com els podem fer entendre que Espanya (i els seus pueblos) continuarà existint, però que el futur hi és tan o més incert que si decidim ser-ne els seus millor veïns (núm. 52).

En aquesta tasca hem de ser actius, molt actius, anant de porta a porta, i de vegades a ciutats que no són la nostra. Perquè no siguem ingenus: no em cansaré de dir, encara que em critiquin, que en molts sentits --tret del pròpiament armamentístic-- això és una guerra. Jugaran tan brut com puguin fins al final amb mentides, denúncies, rumors, insinuacions, plets, acusacions, manipulacions i amenaces. I ho faran amb eines mediàtiques cent vegades més potents que les nostres.

I si us haig de ser sincer, crec que estem fent massa estelades amb espelmes, i conferències i concerts abrandats, que bàsicament apel·len els convençuts, i massa poca feina porta a porta com dic, personalment, per "vendre" el nostre producte que, tot i que genera dubtes raonables, és un producte que arreu del món aconsegueix uns nivells de fidelització espectaculars (quants països sobirans han volgut deixar de ser-ho?)

Se'ls ha de tranquil·litzar pel que fa a la seva identitat: no se'ls privarà de la ciutadania espanyola (la Constitució espanyola ho diu ben clar!), podran optar per la ciutadania catalana; no voldrem fronteres i per tant, cap problema per anar al pueblo, etc. I fora tot el llenguatge de "trencar" o "destruir" Espanya, que tant agrada als nostres adversaris! A construir, sempre!

Aquesta és la teva ocasió de sumar de cara al 9-N. Ajuda'ns a conquistar els catalans!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Indica publicitat