Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de setembre del 2014 | 18:07
Opinió
Miquel Strubell
Sociolingüista

Al Capone i tres conclusions

Com sap tothom ─incloent-hi el govern d'Espanya─ Elliott Ness va ser capaç de fer empresonar Al Capone no pas per les seves activitats il·legals i els assassinats que va cometre o ordenar, sinó per cinc càrrecs d'evasió d'impostos. Va ser sentenciat a 10 anys en una presó federal.

Sospito que aquesta és la via triada per les clavegueres de l'Estat i els seus abocadors per intentar debilitar el moviment independentista (per altra banda, escrupolosament transparent i democràtic!). Només així s'entén la intensitat amb què l'Estat persegueix el president Pujol i la seva família, justament ara (quan segons antics fiscals l'Estat havia prevaricat, fent la vista grossa durant anys); tot i que resulta ridícul l'intent d'associació, per part de Montoro (i els seus companys), entre l'etern autonomista Pujol i l'independentisme actual. En concret, afirmar que Pujol s'ha "convertit en un capdavanter de l'independentisme" és, encara més que fals, simplement patètic.

Les diverses portades de diaris nacionalistes de Madrid, i l'associació Manos Limpias, ataquen l'Assemblea Nacional Catalana a base de la lectura (suposo que per part de funcionaris dels quals paguem el 21% del sou) de les actes, públiques, de l'Assemblea!
Hem d'exigir a la majoria parlamentària que no retardi l'exercici a les urnes del dret universal a la llibertat d'expressió"
La previsió, m'imagino, és que si es convoca la consulta del 9 de novembre, l'endemà (i encara abans que se'n tramiti un previsible recurs davant el Tribunal Constitucional) l'Estat iniciarà en diferents fronts una ofensiva per bloquejar els comptes tant de Convergència com de l'Assemblea, i deixar-los sense poder disposar dels recursos necessaris per a la campanya a favor dels Sí algun dels principals agents.

Malgrat l'intent de xantatge personal i societal per part de l'Estat, presagiada per Manuel Cuyàs fa més de dos anys, hem de tenir clara, com deia Elisenda Paluzie fa escassament un mes (1/8/2014), que "la independència de Catalunya en darrera instància dependrà de la determinació del poble de Catalunya i dels seus dirigents, i de la seva disposició a assumir riscos."

Arribo a tres senzilles conclusions. Primer, hem de resistir amb totes les forces els esforços de l'Estat per dividir-nos (segurament en els fronts descrits per Ramir de Porrata-Doria). Segon, hem de donar suport a l'espècie de Marató democràtica que recapta recursos per poder demanar el Sí+Sí especialment en sectors que (i malgrat la munió de raons que s'han anat posant al seu abast) encara dubten: la històrica, èpica campanya Ara És l'Hora. Per últim, i a la vegada, hem d'exigir a la majoria parlamentària que no retardi l'exercici, a les urnes, d'un dret universal, la llibertat d'expressió, que tenim tots els ciutadans de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Indica publicitat