Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de de juny del 2013 | 16:52
Opinió
Jordi Muñoz
Politòleg

El boicot del PSC

El PSC va definint poc a poc les seves posicions. Fins ara la idea de la consulta pactada els ha servit per mantenir una certa ambigüitat. L'evidència de la impossibilitat d'una consulta amb acord de l'estat posa sobre la taula la qüestió rellevant: què ha de fer el govern català, que té un mandat democràtic clar per celebrar una consulta? La demanda, àmpliament majoritària a la societat catalana, de poder-se pronunciar democràticament sobre el seu futur, no pot quedar desatesa.

Els socialistes anuncien, per qui els vulgui entendre, que cridarien al boicot en una eventual consulta no pactada. Potser sobrevaloren la seva capacitat d'influència social, o potser infravaloren les conviccions democràtiques de les seves bases.

Entre defensar, legítimament, el no a la independència i bloquejar l'única possibilitat de la societat catalana per expressar les seves preferències hi ha un gran salt: el del respecte als seus conciutadans.

Donada la situació actual a Catalunya, sembla clar que la sortida democràtica passa per un referèndum, que haurà de ser sense l'acord del govern espanyol. El boicot de PP i Ciutadans pot donar-se per descomptat, que el PSC s'hi sumi és un més greu. I no els hauria de resultar fàcil prendre aquesta decisió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat