Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de setembre del 2015 | 08:50
Opinió
Fèlix Martí
Filòsof

El camí de la violència

El projecte de reforma del Tribunal Constitucional escandalitza no solament la majoria de l'opinió pública de tarannà democràtic sinó també els especialistes en dret constitucional que creuen en el caràcter saludable de la separació de poders dels estats moderns i en la necessitat de

Barcelona · lleis fonamentals tècnicament ben fetes i homologables internacionalment.El projecte presentat pel Partit Popular es proposa, descaradament, convertir el Tribunal en un instrument repressiu contra les persones i les institucions que promouen, de manera pacífica i democràtica, la independència de Catalunya.

És una violència gravíssima establir un ordre jurídic que subordini legalment la democràcia als interessos dels poders que s'han apropiat de l'estat"

L'estat espanyol es nega a negociar políticament el dret a l'autodeterminació i, malauradament, opta pels mètodes violents. Ja és una expressió de violència la progressiva asfíxia econòmica imposada a Catalunya i defensada com si fos una solidaritat raonable. Ja és una violència l'ocultació de la realitat catalana per part dels seus mitjans de comunicació que exclouen sistemàticament les opinions  favorables a la independència de Catalunya. Ja és una violència utilitzar els serveis secrets de l'estat per difondre informacions desmesurades o falses sobre la corrupció dels polítics favorables al procés català.  Però és una violència gravíssima establir un ordre jurídic que subordini legalment la democràcia als interessos dels poders que s'han apropiat de l'estat. És evident que volen presentar la seva violència com un mèrit electoral a les properes eleccions generals espanyoles.

La qualitat democràtica a Espanya pot patir una regressió notable si els seus ciutadans consideren acceptable la via violenta per resoldre la reivindicació catalana. La violència contamina la vida política i pot liquidar la democràcia. Potser els líders del Partit Popular espanyol només havien acceptat la democràcia com una operació cosmètica que permetia mantenir els principals dogmes de la ideologia política de la dictadura. Espanya necessita dirigents que desacreditin el camí de la violència. Des de Catalunya s'ha d'avançar cap a la independència, com fins ara,  amb comportaments exquisits de no violència i esperit democràtic.





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Fèlix Martí
Fèlix Martí
Filòsof
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Opinió · Internacional
La via turca?
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Opinió · Política
La regressió espanyola
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat