Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de novembre del 2012 | 14:32
Opinió
Lluís Aragonès
Empresari

Encara no ho tens clar?

El britànic John le Carré és un dels reconeguts mestres de l'espionatge. Bona part de la seva obra creativa és ambientada durant la Guerra Freda i ha tingut milions i milions de lectors fervents. A l'Espanya de l'època, la de l'Editorial Bruguera, feien tant de furor les novel·les i pel·lícules d'espies que l'irreverent i bohemi dibuixant Manuel Vázquez en va crear l'antítesi.

Després de Las hermanas Gilda o La familia Cebolleta, va crear Anacleto, agente secreto, la paròdia de les sèries, pel·lícules i novel·les de misteri tant de moda aleshores.

Aquesta campanya electoral sembla que hagi ressuscitat el nostrat personatge d'historieta. Si fos un dels seus gags, no seria tan difícil d'entendre la història d'un pretès esborrany que no té pare ni mare, però sí origen i destí. Un muntatge mundial contra el dret a decidir del poble català.
Diumenge serà el moment de deixar els traïdors i especuladors de baixa estofa i de votar amb racionalitat"
Contra un president que diu que vol la independència sense esmentar-la. Tot plegat és la repetició d'una fel que la mateixa maquinària política i mediàtica espanyola ja ha fet passar abans a Jordi Pujol, Josep-Lluís Carod-Rovira o Pasqual Maragall… Però que mentre es distreuen en això li estalvien de passar comptes del resultat del seu govern "dels millors".

Com més hores passen, més s'embolica la troca i més brut i barroer es torna tot plegat. Ha arribat un moment en què és impossible imaginar quina serà l'última vinyeta abans de les votacions. Diumenge serà el moment de deixar els traïdors i especuladors de baixa estofa i de votar amb racionalitat. Perquè el sentit comú afirma que no es pot viure en una Espanya així, dominada per mentides i clavegueres i on els colpistes es permeten fins i tot denunciar els demòcrates.

La coalició que governarà no és cap incògnita, i l'important és l'ordre darrera seu: un partit independentista o un partit unionista. Aquest és un missatge fonamental per a donar al món, ara que ens enfoquen per saber què volem ser quan siguem grans: un partit d'esquerra social o un altre partit de dretes, un partit que vol canviar la nostra història o un partit que vol aturar constitucionalment la mateixa història…

Si encara no tens clar a qui votar aquest diumenge, demanem l'ajut de l'agent 007?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Lluís Aragonès
Indica publicitat