Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de gener del 2015 | 17:20
Opinió
Oriol Illa
Politòleg

Pensar més enllà de les plebiscitàries

Després de l'èxit del 9-N hem entrat, com a país, en un terreny complex i inintel·ligible pels profans de les interioritats de la vida dels partits polítics. Les conferències de cadascun dels líders van precedir el temps sobre la deliberació política de la llista única.

Malgrat tot el que ha passat en aquests dos mesos, d'ençà la consulta continuem sense trobar el desllorigador per assolir l'anhelat destí de la llibertat.

Hi hem invertit temps, potser massa, en cercar fórmules que ens permetin la victòria del país, sumada també a la victòria de les parts. Com si la primera escomesa no fos suficientment colossal, prou titànica, objectivament rellevant. Com si ens calgués afegir una dosi de dificultat procedimental que ens justifiqués tant babeliana discussió, necessitem afirmar-nos que, en el darrer embat, la nostra raó serà la primera.

Em pregunto si, en aquest difícil trànsit, ja tenim arquitectes dibuixant els plànols del nostre futur país. Si tenim un grup estratègic ocult a ulls dels mitjans de comunicació, treballant per acumular i disposar dels 40.000 milions d'euros necessaris per engegar la nostra empresa, i en dissenyar com i qui els gestionarà. Un capital que ens ha de permetre transitar sense angoixes per aquests desèrtics 18 mesos de transició que ens duran a les següents eleccions; les constituents.
El 9-N va ser el tret de sortida que anuncia la gestació d'un nou estat"
Si en aquesta breu, però difícil travessa cap a la plena sobirania, disposem dels millors juristes, enginyers, gestors, jutges, empresaris o fiscalistes, siguin catalans o no, al servei de la causa més noble dels darrers 300 anys. M'agradaria pensar que hi ha algú pensant en elaborar els dossiers en, com a mínim, 30 llengües diferents, que explicaran aquest procés al mon i que ens servirà per construir les embrionàries però irreversibles estructures d'estat.

Em pregunto si tenim pensat blindar la primera estructura d'estat viable que tenim tant a nivell polític, com a nivell econòmic/recaptatori: els ajuntaments. Estic segur, encara que m'ho pregunti sovint, que el 9-N va ser el tret de sortida que anuncia la gestació d'un nou estat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat