Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de setembre del 2015 | 10:11
Opinió · Política catalana
Carme Arenas
Escriptora

Determini i generositat

Les eleccions de diumenge passat ens han deixat un retrat d'una societat plural i organitzada que, en la seva majoria, vol tirar endavant un procés d'independència respecte d'un estat que ja no representa tota aquesta part gens menyspreable de la societat catalana.

Barcelona ·

Que la segona força amb representació parlamentària no hagi arribat a la meitat dels vots de la primera força dóna un mandat clar, inequívoc, que ara cal saber tirar endavant sense dilació, amb contundència i determini. No cal córrer, però tampoc esperar res. Quasi dos milions de ciutadans no perdonarien mai haver arribat fins aquí després d'anys de mobilitzacions per quedar-nos esperant millors oportunitats que no arribaran. Ja hem pagat prou car el fet d'haver allargat la convocatòria d'eleccions, ja que hem donat temps a formacions com C's o a Podemos, en versió catalana, per organitzar-se i anar enrarint el panorama polític.

Vistos els resultats, ben segur que la llista unitària de Junts pel sí ha estat engrescadora pel fet d'haver posat d'acord interessos ben diversos i haver mostrat una representació bigarrada del nostre panorama social".

Amb tot, la CUP ha demostrat que és la gran guanyadora, perquè és la força política que a més que triplicat els seus resultats en termes de representació parlamentària.

La configuració del nou govern s'ha de fer de cara a aconseguir plantejar un full de ruta que no entretingui el propòsit de la majoria parlamentària i, tal com deia avui Josep Rull, ha arribat l'hora de la generositat. Potser ara cal que siguin generosos aquests que fins ara han mirat molt pels interessos personals o de partit. Si volem aconseguir el propòsit, cal que ens sacrifiquem per aconseguir l'objectiu final. I si de cara a la constitució del nou govern cal que Mas resti en un segon lloc, segurament ara és el moment de la generositat que demana el seu propi partit i de demostrar a la societat catalana i espanyola que l'objectiu que perseguim és molt més gran i lliure de personalismes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Arenas
Carme Arenas
Escriptora
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
"M'exalta el nou i m'enamora el vell"
Opinió · Llengua
Deixarem passar l'oportunitat?
Opinió · Política catalana
Puigdemont i el convenciment
Opinió · Política catalana
El salari de la por
Opinió · Política catalana
Ara ja toca!
Opinió ·
Mas no suma
Indica publicitat