Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 31 de de juliol del 2015 | 12:09
Opinió · Política catalana
Miquel Strubell
Sociolingüista

Èpica

Llegeixo tants articles, aquests dies, que em sap greu no poder agrair l'autor d'una reflexió que m'ha semblat profunda i crucial. Presento les meves disculpes, doncs, per fer un lamentable plagi a un soldat desconegut de l'independentisme!

Barcelona ·

S'ha escrit tant, tant, sobre els pros i els contres de la independència i la dependència que qui hagi volgut s'haurà pogut informar sobre tots els temes: les pensions, el deute sobirà, les intervencions militars, els boicots, el reconeixement internacional, l'euro, la ciutadania i la identitat, els precedents, la suspensió de l'autonomia, la legalitat... Amb tota la fredor que permeten les dades, tots els especialistes hi ha dit la seva. Hi ha dotzenes de llibres, centenars de treballs i articles d'estudiosos.
Però la tàctica de l'Adversari (que hi té molt, molt a perdre) no ha estat la de presentar números ni dades, sinó la d'alimentar de manera barroera unes pors, tantes com ha pogut. Ha inventat casos de corrupció, ha remenat als arxius per descobrir frases més o menys desafortunades dels candidats de les dues llistes sobiranistes a mesura que es van coneixent, ha escanyar tan com pot  la Generalitat de Catalunya, en definitiva porta a la pràctica la "Operacion Horizonte" amb els €10 milions de pressupost (o ves a saber si n'hi ha més: han sortit entitats i partits a qui alimentar...).

La tàctica de l'Adversari (que hi té molt, molt a perdre) no ha estat la de presentar números ni dades, sinó la d'alimentar de manera barroera unes pors, tantes com ha pogut"
Com hem d'arribar a neutralitzar l'enorme impacte que tenen els mitjans de comunicació que emeten des de Madrid amb un discurs únic (aquest sí!) dimonitzant, desinflant i desprestigiant el sobiranisme, en els amplis sectors, geogràficament ben identificats, de la societat catalana que se'n nodreixen gairebé exclusivament per formar opinió? Ens volen penjar totes les llufes que els caracteritzen: intolerància, impetuositat, tancament...fins arribar a les acusacions de nazisme.
És evident que amb raons objectives i dades estadístiques no hi penetrarem gran cosa. El que ens queda és convidar tothom a participar amb valentia en aquesta empresa èpica, gloriosa, de la qual ells i els seus fills i néts, com a catalans, se'n sentiran dignament orgullosos. L'11 de setembre pot ser una primera fita, un tast, del que serà el 27 de setembre.
I se'n beneficiarà tothom, que ningú no en tingui cap dubte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Indica publicitat