Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de gener del 2016 | 11:16
Opinió · Política catalana
Miquel Strubell
Sociolingüista

Mai?

És arriscat afirmar dir que hom "mai" no farà tal o tal cosa ("mai no mataré" podria dir algú, però si algú altre estigués a punt de liquidar la família i la pogués salvar, potser canviaria sobtadament d'opinió).


Dit això, crec que mai no votaré a un partit, o coalició, d'inspiració marxista o trotskista.

A la vegada, no tinc cap problema per exigir reformes molt profundes, molt, en el nostre model de societat.

Només una Catalunya independent servirà per atendre les demandes dels ciutadans, de tots els ciutadans... encara que avui hi siguin contraris"

Estic profundament indignat. Per l'aparent victòria del neocapitalisme, després de la fi de la història anunciada per Fukuyama fa més de vint anys, sense eines per controlar i fer impossible els excessos. Per la incapacitat de la nostra societat d'evitar la bombolla de la construcció i el seu dramàtic -però anunciat- esclat. Pel fet que en una època de crisi, l'u per cent de la població s'enriqueixi fins a extrems obscens mentre la majoria del món passa gana.

Confio que tots sabrem ensumar els mitjans que cobren de les clavegueres per predicar dia i nit que el procés s'ensorra"

És des d'un pol oposat al conservadurisme, per tant, que vull que la meva nació tingui plens poders per construir un nou país més socialment just i econòmicament pròsper. Prou revolució farem aconseguint la independència política per la via democràtica, oi més amb un Estat agressiu tancat en banda. I per aconseguir la independència econòmica és fonamental viure només de la riquesa que generem. Deixem-nos de discursos fàcils i reconeguem que executar el pressupost amb un dèficit (públic) crea deute (públic), i el deute crea dependències, com ha entès fins i tot el més valent i incendiari dels moviments polítics grecs, per exemple. El vicepresident Junqueras a Catalunya Ràdio ho ha explicat amb la senzilla metàfora d'una família. Cal comptar amb els recursos que es generen, i prou. Estirar més el braç que la màniga és, a la llarga, suïcida.

Per tant, és sumant esforços transversalment, sense discursos populistes i amb una pau política entre els partits i coalicions que comparteixen l'objectiu, que consolidarem el consens majoritari de la societat catalana sobre les virtuts de la independència. I la veritat és que el que en dic "l'objectiu" és realment un mitjà: només una Catalunya independent servirà per atendre les demandes dels ciutadans, de tots els ciutadans... encara que avui hi siguin contraris.

Ajudar a difondre aquest missatge és una tasca de tots, incloent-hi l'opció independentista que mai no votaré... i per a la qual vaig demanar el vot, el 27S, dels que no volien donar suport a l'opció transversal, Junts pel Sí (de la qual vaig ser un del centenar de millers de candidats). Confio que tots sabrem ensumar els mitjans que cobren de les clavegueres per predicar dia i nit que el procés s'ensorra. I confio, finalment, que la CUP sabrà gestionar una paradoxa: que ser internacionalista és més ben vist que ser nacionalista. Caldrà insistir-hi, amb l'argument -espero que poderós per a ells- que l'internacionalisme pot ser per a tota la vida, i que el nacionalisme en una nació sense estat és i ha de ser transitori.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Indica publicitat