Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de novembre del 2015 | 10:50
Opinió · Política catalana
Fèlix Martí
Filòsof

Sense presses

Algunes de les dificultats per continuar el Procés les provoquem nosaltres mateixos. No hem llegit amb prou serenitat els resultats de les eleccions del 27 de setembre. Tenim la majoria d'escons al parlament però va ser precipitat aprovar una declaració que hauria

tingut sentit si disposéssim d'una majoria més àmplia i ideològicament coherent.. La CUP subordina la independència al projecte d'un model d'estat que no encaixa amb les orientacions de les democràcies europees actuals. Un nou govern de Catalunya pactat entre dues formacions tan distants com Junts pel sí i la Cup augura tota mena de tensions internes que no ajudarien el Procés.

 

Segueixo pensant que la majoria de ciutadans de Catalunya volem la independència i que ja no en tenim prou amb les reformes que anuncien els partidaris de les terceres vies"

El text aprovat satisfà psicològicament els partidaris d'una independència ràpida encara que sigui tan o més difícil que la construcció endreçada d'un nou estat. Sembla precipitat dir que ja sortim de la legalitat espanyola com si fos tan senzill a no ser que es pensi, equivocadament, que els ciutadans es convertiran en herois quan hagin d'optar entre dues legalitats simultàniament vigents. Anunciar una desconnexió amb Espanya que es limiti a una informació sense mencionar la inevitable negociació de la ruptura sembla molt poc seriós. Anunciar uns terminis obligats per aprovar lleis de difícil implementació per part del proper govern sembla confondre la política amb un joc.

 

Segueixo pensant que la majoria de ciutadans de Catalunya volem la independència i que ja no en tenim prou amb les reformes que anuncien els partidaris de les terceres vies. Crec que seguirem donant suport a un procés que ens agradaria que fos ordenat i rigorós. Probablement haurà de ser més llarg del que imaginàvem. Potser és millor convocar noves eleccions i evitar errors en camp propi. Necessitem temps per ampliar la nostra base social. Hem d'evitar dreceres i imprudències que es converteixen en victòries dels enemics de Catalunya. El relat de la nostra raó democràtica ha de ser seguir sent més fort que el legalisme espanyol. Hem de trencar amb lleis espanyoles quan sigui raonable i sense anuncis previs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Fèlix Martí
Fèlix Martí
Filòsof
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Opinió · Internacional
La via turca?
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Opinió · Política
La regressió espanyola
Indica publicitat