Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de febrer del 2014 | 15:58
Recull de premsa

Canosa: "L'Espanya intemporal vol xarnegos i fer pedagogia de la immigració com a Ceuta i Melilla"

"El resultat de tot això és que a la Catalunya d'avui la immensa majoria de catalans volen votar i més del cinquanta per cent volen la independència".

L'escriptor i periodista Francesc Canosa ha explicat a un article que sobre la immigració a Catalunya "poc s'ha dit" com "la guerra" i com "tantes coses": "Som un país on uns pocs han explicat a uns molts".

L'autor de l'article Ventafocs versus xarnegos ha recordat Paco Candel: "1929, Barcelona. El nen Candel s'instal·la amb la seva família a les Cases Barates de Can Tunis, a la Zona Franca. Construïdes per una dictadura de Primo de Rivera que ja sabia el que es feia. Més del 90% dels habitants de les Cases Barates eren immigrants. No tenien feina i els problemes no es podien comptar ni amb els dits, ni amb els cabells".

Canosa ha continuat: "El 1900 la població immigrada a Catalunya era un 4%. El 1930, un 20%. A Barcelona ciutat, un 35%. Era la Catalunya on vivien gairebé dos milions de persones. Després, ja ho saben: la dictadura i les onades migratòries dels cinquanta, dels seixanta..."

Sobre això, Canosa ha sentenciat que a la Catalunya d'avui la "immensa majoria" de catalans volen votar "i més del cinquanta per cent volen la independència". "El resultat de tot això a Espanya és que des del PP fins al PSOE, passant per Naranjito, estan invocant via ouija aquells suposats immigrants per negar-ho i trencar-ho. És la clàssica bola de vidre espanyola 3HD" ha alertat.

"Només cal recordar que el 2006 el ministre socialista Jordi Sevilla va dir de José Montilla que no tenia opcions de presidir la Generalitat per xarnego. Xarnego: deu ser la paraula ja menys usada a Catalunya. Irreal" s'ha lamentat Canosa. Finalment l'autor de l'article ha conclòs que l'Espanya "intemporal" vol xarnegos i "fer pedagogia de la immigració com a Ceuta i Melilla" però que "la realitat és tossuda com una barana de ferro".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat