Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de desembre del 2010 | 16:45
Recull de premsa · Política

Quim Monzó: "Cal tenir el cervell a Andròmeda per preocupar-se pel separatisme d'alguns líders del PSC"

Barcelona · L'escriptor Quim Monzó ha denunciat a un article d'opinió a La Vanguardia la manca de fiabilitat i professionalitat del consolat dels Estats Units a Barcelona, arran de la filtració de Wikileaks sobre la preocupació d'aquest òrgan per les tensions entre els PSC i PSOE. "Segons es llegeix -ha informat l'autor de De la missa, la meitat-, va disparar l'alarma una frase que els va semblar indicativa del perill de sedició. Va ser la que el president José Montilla li va dir, en un famós míting, a José Luis Rodríguez Zapatero: Els socialistes catalans t'estimem molt, però encara estimem més Catalunya i els seus ciutadans".

Monzó ha afirmat que no sap qui és el cònsol dels Estats Units a Barcelona "però el Govern americà faria bé en replantejar-se la fiabilitat i la professionalitat dels seus informadors a la nostra ciutat" perquè "cal tenir el cervell a Andròmeda per arribar a la conclusió que havien de preocupar-se pel separatisme d'alguns líders del PSC". Segons el conegut escriptor, aquesta preocupació indica que el cònsol d'EUA "no sap què és el PSC ni quin paper té en l'espectre polític català" i ha fet mofa de l'alerta: "Si tots els seus informadors són d'aquest nivell, no m'estranya que haguessin de tornar del Vietnam amb la cua entre les cames".

Monzó ha denunciat que "hi ha certa tendència a tancar-se en una bombolla còmoda i a no assabentar-se del que passa en la societat real" entre els membres dels consolats, un fenomen que també "succeeix amb els corresponsals de premsa europeus i americans", ja que estan "instal•lats a Madrid, endropits en la rutina, mancats de tota curiositat i iniciativa" i "no s'adonen d'allò que passa a més de cent quilòmetres de la Puerta del Sol, ni els importa. D'allà treuen les seves grans conclusions".

"Pel que es veu -ha conclòs Monzó-, amb els ambaixadors, els cònsols i els seus funcionaris, passa el mateix. Si Montilla diu que els del PSC s'estimen més Catalunya que Sabater, ells van i s'ho creuen! Quins ambaixadors i cònsols!". Finalment, Quim Monzó ha explicat que aquest fet és també paral•lel al que va passar "amb l'expatriat Mario Vargas Llosa [...] quan va dir el seu discurs de la concessió del Nobel": "Ha cantat les excel•lències de la -segons ell- meravellosa Barcelona que va conèixer en els anys setanta, demostrant així que, com aquests dies ha dit Jordi Pujol, no es va assabentar que aquí hi havia una dictadura: amb els dissidents polítics a la presó, i amb execucions. Encara que, clar, potser era precisament això el meravellós".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat