Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de juliol del 2011 | 16:19
Recull de premsa · Política

Benach: "Si el criteri a l'hora de fer la llei electoral és guanyar més o menys escons, serà una llei amb trampa"

L'expresident del Parlament, Ernest Benach, demana que els partits es posin d'acord per elaborar una "bona i moderna llei electoral" que posi fi a la desafecció i a la desconfiança dels ciutadans en la política i els polítics.

Ernest Benach

Benach lamenta, en un article a El Periódico, que Catalunya hagi passat 31 anys sense llei electoral i creu que "ja no pot esperar més, perquè a la indignació només se li poden donar respostes convincents i creïbles a base de gestos concrets, d'accions ben pensades, de lleis que siguin útils, de demostrar que és la política la que pot canviar la societat".

Benach creu que si el criteri a l'hora de fer la llei és guanyar més o menys escons "serà una llei amb trampa". Per això és tan important, segons l'expresident del Parlament, que en la ponència sobre la llei electoral "es doni veu a la ciutadania i als experts".

Segons Benach, hi ha diverses fórmules perquè l'elector s'identifiqui amb l'electe: "des de les llistes obertes pures i dures, sobre les quals també s'ha fet un excés de demagògia, fins a sistemes que permeten desbloquejar les llistes tancades i per tant votar candidats més enllà de les sigles". Benach reconeix que l'acord no és fàcil, però demana que "a l'hora d'intentar-lo, si us plau, que pesi molt més l'interès del ciutadà, de com aquest ciutadà pot o ha d'identificar el seu interlocutor institucional, que no pas l'interès de partit".



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat