Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de març del 2017 | 09:26
Opinió · Política
Miquel Strubell
Sociolingüista

Incredibilitat

No cal ser un gat vell per dubtar, amb profund coneixement de causa, que els missatges que arriben de Madrid, amb promeses de llaminadures, s'arribin a materialitzar mai.

Com a exemple, quan em seria molt més fàcil agafar el tràgic exemple de Rodalies, mirarem l'estació de Girona. El març del 2012 van acabar les obres d'estructura de la nova estació subterrània de Girona. El 29 de setembre de 2014 s'inunda la nova estació. El 30 de novembre de 2014 es torna a inundar. Als viatgers se'ls diu que no els tornaran l'import dels bitllets pel tren cancel·lat.

Segons explicava Lluc Salellas el gener de 2015, els barris de La Devesa i Sant Narcís de Girona ja feia set anys que malvivien amb l'obres de la construcció del Tren d'Alta Velocitat, i que dos anys després de la inauguració oficial, les obres –de notòria mala qualitat- encara eren són lluny d'acabar.

El 14 d'octubre de 2016 han de posar galledes per recollir l'aigua dels degoters a l'estació de Girona. El 23 de gener de 2017 el personal de l'estació de Girona col·loca sis galledes per a les goteres.

La línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona tenia inicialment prevista l'arribada a Barcelona l'any 2004, però el primer tren no hi va circular fins el 20 de febrer de 2008.

El juliol de 2007, Magdalena Álvarez havia afirmat que Catalunya tindria "unas infraestructuras envidiadas en el resto del mundo", després de la gran apagada de feia poc a Barcelona i els nous retards a Renfe; i s'havia compromès a "arreglar Cercanías como solucionamos el AVE a Lleida".

Però segons la Cambra de Comerç només el primer any l'Estat va complir la disposició transitòria de l'Estatut de 2006 en matèria d'inversions de l'Estat: a cap altre exercici dels set. De fet, Catalunya va rebre el 2015 el nivell d'inversió estatal més baix de la història (només el 8,2% de la total). A més, només es va executar el 71% (€736,3 M) del previst (€1.040M), molt per sota del 89% estatal.

En definitiva, que el gobierno digui el que vulgui, que no guanyarà ni un sol vot per al dependentisme. Més aviat, tornant a mentir, tornant i intentar enganyar la gent, encara ens farà un nou favor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Opinió · Política catalana
El referèndum: alguns missatges clau que han d'arribar a TOTHOM
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Notícia · Política
Kereban: "La manera com afrontem les coses a Europa, en el segle XXI, és mitjançant la discussió i el vot"
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat