Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de març del 2015 | 18:21
Crònica · Política
Miquel Strubell
Sociolingüista

Impunitat o immunitat?

Segons el diccionari de l'Institut d'Estudis CatalansImmunitat: No subjecte a una obligació, a una pena, a una autoritat. Impunitat: Que resta sense càstig. Que en un bar de Cadis un borratxo arribés a dir, literalment: "A mí no me gusta que en Andalucía se mande desde Cataluña, no quiero que en Andalucía mande un partido que se llama Ciutadans, que tiene un presidente que se llama Albert, con todo el respeto, a mí no me gusta que en Andalucía se mande desde fuera" no m'escandalitzaria.

Que es digui en un acte electoral del PP, tampoc no m'estranya gaire, la veritat (encara que Catalunya hagi tingut un president andalús, no ho oblidem!) Però que ho digui Antonio Sanz, el Delegado del Gobierno a Andalusia, en persona, i que no sigui despatxat al cap de minuts, és indignant. És un cas d'immunitat, o d'impunitat?

Un altre cas. Els lectors de La Razón (sic) van poder llegir el 3 de març que "un juez que apoyó el 9-N investiga el carnaval de Solsona por incitar a "matar españoles. Pide a los Mossos que identifiquen a los autores del cartel". Els lectors de La Razón (sic) no han entès que el que el jutge investiga és un cartell, i no el Carnaval; i no han pogut llegir que l'autor i els difusors del suposat cartell són de l'entorn de Ciuatadans i de Societat Civil Catalana. Aquesta manipulació dels lectors és un cas d'immunitat, o d'impunitat?
En el país que vull, i que construirem amb la voluntat popular, aquestes coses no restaran impunes"
Un tercer cas. Com pot ser que es permeti a Alerta Digital TV tenir un programa, La ratonera, on hi vomiten odi contra els catalanistes i els basquistes? La darrera mostra: el dia 12 de març Armando Robles i Gerard Bellalta s'hi van acarnissar, parlant dels seguidors del Barça i de l'Athletic (és traducció): "On fotrem aquests 70.000 porcs —sí, ja ho dic bé, porcs— que aniran a la Copa del Rei a degradar els nostres símbols? Jo els fotria a mar, però no sé si hi cabran tots". Això és un cas d'immunitat o d'impunitat?

Un darrer cas. Mentre surten al carrer neonazis valencians (un dels quals, assassí confés) perquè l'enregistrament que els incriminava s'havia obtingut il·lícitament, les afirmacions enregistrades el juliol de 2010, a la Camarga i sense el seu coneixement –i per tant, obtingudes il·lícitament!-- d'una exnòvia d'un fill d'un expresident català serveixen per obrir tota mena de causes, judicials i parlamentàries contra ell i la seva família. I sembla que no s'ha investigat d'ofici qui va encarregar a Método 3 i que és, finalment, l'exnòvia qui portarà als tribunals Alicia Sánchez-Camacho i José Zaragonza. De moment, ni una dimissió per dignitat. Això és un cas d'immunitat o d'impunitat?

En el país que vull, i que construirem amb la voluntat popular expressada el proper 27 de setembre, aquestes coses no restaran impunes. Ni immunes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Opinió · Política catalana
El referèndum: alguns missatges clau que han d'arribar a TOTHOM
Crònica · Societat civil
El proper pas de l'Assemblea
Indica publicitat