Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de d'octubre del 2010 | 15:40
Recull de premsa · Política

Quim Monzó: "On estan ara les acusacions de nazis per seguir la llei? Diuen nazi a qualsevol que no pensi com ells"

Barcelona · L'àcid escriptor Quim Monzó ha criticat els sectors que "repeteixen allò de prohibit prohibir" quan parlen de les normes que permeten multar establiments comercials per no etiquetar en català. A un sarcàstic i brillant article a La Vanguardia titulat Siboney, en tu boca la miel puso su dulzor, Monzó ha denunciat que aquests sectors "escassament crítics amb el nazisme -i la seva versió cheli, el franquisme-, a la mínima diuen nazi a qualsevol que no pensi com ells", i s'ha preguntat perquè, en saber-se la notícia que la Generalitat va multar 94 empreses per no etiquetar en castellà, no posen el crit al cel com feien anteriorment amb les normes de protecció de la llengua catalana.

"Són aquests diaris, que una i altra vegada posen el crit al cel -ha dit Monzó- quan a Catalunya es multa a les empreses que incompleixen la llei de llengües i no tenen els seus rètols com a mínim en català, són aquestes ràdios i aquestes cadenes de tele que generen gegantines boles de merda a base de deformar la realitat, vociferant que aquí es prohibeix retolar en espanyol i que qui no parla en català ens el mengem amb patates fregides per esmorzar". Quim Monzó ha remarcat que ni el Partit Popular ni "el seu pigall, Ciutadans" no han dit absolutament res i "en aquesta ocasió han decidit mirar cap a un altre costat i xiular Siboney, que és la millor melodia per dissimular".

"Doncs sí -ha continuat l'escriptor-: l'any passat la Generalitat va multar 94 empreses per no etiquetar en castellà i en aquesta ocasió la caverna no diu ni mu. Silenci absolut. Ni una queixa, ni un gemec, ni molt menys un indici de rebel·lió. Res de ¡Vaya atropello! Res de Vostès no tenen dret a dir-me en quina llengua he d'etiquetar els meus productes! Cap crit de Llibertat! Per què no repeteixen ara allò tan sentit de Prohibit prohibir?". Monzó ha estat clar: "On estan ara les acusacions de nazis, per seguir la llei? [...]. Davant les multes que la Generalitat imposa per no etiquetar en castellà, es callen i aquesta vegada no els diuen nazis. Què passa?".

L'autor de l'article Siboney, en tu boca la miel puso su dulzor ha conclòs que si les multes haguessin estat per no etiquetar en català "ja hi hauria ara mateix dues nodrides manifestacions de catorze o quinze persones: una davant Ikea Montigalà i l'altra davant Ikea L'Hospitalet -amb Albert Rivera i Sánchez Camacho al capdavant, respectivament-, demanant que no es multi ningú i exigint que d'una vegada per totes acabi aquesta terrible dictadura nacionalsocialista catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat